Ja, u kunt bij het FSP terecht voor een aanvraag voedselbank. Bij het inloopspreekuur helpen wij u met de aanvraag. Het Inloopspreekuur is geopend op iedere maandag en donderdag van 9.00 tot 16.00 uur in Wijkcentrum Stervoorde, op de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk. U kunt ook een mail sturen naar serviceteam@rijswijk.nl of bellen naar 14070

Vragen en antwoorden over geldzaken
Bent u op zoek naar vragen over geldzaken of schulden? Op deze pagina vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen over geldzaken.
-
De vrijwilligers van de formulierenhulp helpen u met het invullen van formulieren.
Stuur een mail naar formulierenhulp@welzijn-rijswijk.nl of bel met 070-7579200.
-
Voor vragen of hulp over DigiD kunt u naar het informatiepunt digitale overheid van de Bibliotheek in het Huis van de Stad gaan
-
Ja als u een brief heeft gekregen over een toeslag kunt u langs bij het Inloopspreekuur, ook als u een toeslag wilt aanvragen of een wijziging die u wilt doorgeven kunt u dit doen bij het FSP.
-
Ja u kunt bij het FSP terecht voor een betalingsregeling. U kunt een afspraak maken door een mail te sturen naar fsp@rijswijk.nl of te bellen naar 14070
-
De vrijwilligers van Schuldhulpmaatje helpen u graag verder. De hulp is gratis en vrijblijvend. Klik hier voor meer informatie.
-
De medewerkers hebben een signaal ontvangen dat u mogelijk een rekening niet heeft betaald. Dit zijn rekeningen van uw vaste lasten.
De medewerkers willen alleen met u praten en kijken naar een oplossing om grotere geldproblemen voor u te voorkomen.
-
Nee, maar wij bieden gratis hulp en ondersteuning om uw situatie te verbeteren. Als u geen gebruik maakt van onze hulp, kunnen uw schulden verder oplopen. Wij adviseren u daarom om wel gebruik te maken van het aanbod.
-
Ja, er is een goedkopere zorgverzekering voor mensen met een laag inkomen, dit wordt ook wel de Gemeentepolis of collectieve zorgverzekering genoemd. Deze verzekering vergoedt extra zorg, bijvoorbeeld voor chronische ziektes of beperkingen en de gemeente betaalt mee, waardoor u minder premie hoeft te betalen. Op Gezondverzekerd.nl is te zien of u in aanmerking komt voor de Gemeentepolis.
Wilt u deze verzekering aanvragen of meer informatie? Ga dan langs bij de inloopspreekuren, zij kunnen u helpen en de aanvraag voor u indienen.
-
Neem direct contact op met uw energieleverancier om te vragen naar een betalingsregeling. Sinds 1 april 2023 zijn er extra regels om afsluiting te voorkomen, mits u meewerkt aan een oplossing.
Wij kunnen met u meekijken, ga voor meer informatie naar de Inloopspreekuren.
-
Alle ondernemers die persoonlijk aansprakelijk zijn voor schulden van hun onderneming kunnen een aanvraag doen voor gemeentelijke schuldhulpverlening. Denk aan ondernemers met een eenmanszaak, of een Vennootschap onder Firma (VOF). Dit zijn rechtsvormen zonder rechtspersoonlijkheid en bent u als ondernemer zelf, en natuurlijk persoon, aansprakelijk voor schulden van de onderneming. Maar ook andere ondernemers, die als natuurlijk persoon aansprakelijk zijn voor zakelijke schulden, kunnen voor die schulden een aanvraag schuldhulpverlening doen. Dit is bijvoorbeeld het geval als een ondernemer privé heeft meegetekend voor een lening van zijn BV. Of als een ondernemer zijn eenmanszaak heeft omgezet in een BV, maar nog betalingsverplichtingen heeft die hij met zijn eenmanszaak is aangegaan.
-
Nee, de hulp en ondersteuning is gratis. Het moet daarbij wel gaan om kosten voor schuldhulpverlening en niet om bedrijfsmatige kosten, die zijn altijd voor de ondernemer zelf. Kosten voor een minnelijk traject (schuldsanering of schuldbemiddeling) worden op grond van de wet door de gemeente betaald. Dit ligt anders bij kosten voor bijvoorbeeld het op orde brengen van een achterstallige boekhouding of een kredietverstrekking voor een investering die noodzakelijk is om het bedrijf voort te zetten.
-
Een schuldhulpverleningstraject duurt 18 maanden.
-
Tijdens een schuldregeling bent u verplicht te gaan werken. Er zijn twee uitzonderingen:
- U bent arbeidsongeschikt
- U heeft de AOW leeftijd bereikt
-
Schuldeisers stoppen de lopende beslaglegging als u in een schuldregeling zit en als uw schuldeisers akkoord zijn met het voorstel.
-
Een auto kunt u alleen houden als u deze nodig heeft voor medische redenen of voor uw werk.
U moet dit kunnen aantonen met een formele verklaring. Als u uw auto toch wilt houden, ga dan in gesprek met het FSP zodat we met u mee kunnen denken.
Heeft u een andere vraag?
Neem dan contact met ons op. Stuur een mail naar serviceteam@rijswijk.nl of bel naar 14070
Partners van FSP Rijswijk:
Heeft u vragen over geldzaken, of heeft
u geldzorgen?
Wij staan voor u klaar met gratis hulp en advies!
